Verzekeringen

Wat vergoedt uw verzekering?

De verzekeraars bepalen in hun (aanvullende) verzekering welke vergoedingen er zijn voor de tandheelkundige behandelingen van volwassenen en kinderen. Een aantal verzekeraars vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag. Andere verzekeraars hanteren een maximale vergoeding per behandeling. Dat kan betekenen dat wanneer een behandeling hoger uitkomt dan de maximale vergoeding, u als patiënt het verschil moet bijbetalen. Kijk dus goed naar de vergoeding voor tandheelkundige zorg in uw verzekeringsvoorwaarden.

Wij declareren in principe nooit bij uw zorgverzekeraar, maar altijd rechtstreeks aan u. U krijgt van ons een gespecificeerde factuur waarmee u restitutie kunt vragen aan uw zorgverzekeraar.

Nieuwe Zorgpremies:

Tussen 1 november en 31 december heeft u weer de mogelijkheid om de zorgpremies te vergelijken en van zorgverzekering over te stappen. Er zijn verschillende websites om zorgverzekeringen te vergelijken. Een voorbeeld daarvan is:

vergelijkmondzorg

tandartsverzekering-vergelijker.nl

Met een restitutiepolis kunt u volledig zelf bepalen door welke zorgverleners u geholpen wilt worden, bij een naturapolis of een budgetpolis over het algemeen niet.

Vragen?

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met onze praktijk.